söndag 17 januari 2016

Kandidaten stavar rätt

Skribenten har som sagt haft en lärarkandidat; vi kom utomordentligt bra överens, hade samma uppfattning i undervisningsfrågor, och hade dessutom en liknade analys av det politiska läget i Sverige. Allt detta är gott och väl men det viktigaste, i alla fall värt att publicera här, är  att denne kandidat, AS,  är en lärjunge till Fader Ralfy Mitchell och använder dennes metod för att piffa upp standardwhisky med hjälp av ekstavar. Så hade AS då godheten att i avskedspresent ge Skribenten två smakprov:  en vanlig orökt single malt och samma dryck uppiffad med ekstavar enligt Ralfys råd. 

Tjo! Vilken skillnad. Standarddrycken, jag tror att det var Loch Lomond, är en anständig whisky och smakar som Bunnahabhain Moin utan röksmak. Klart godkänd men inte mer. Den ekstavsbehandlade varianten var av en helt annan kaliber: ektung, mastig, kryddig, djupt färgad; så när Skribenten får tid skall han... Kanske du också?








1 kommentar:

  1. Ja det kan även vara intressant att prova olika rostningen på ekstavarna. Nån som provat detta?

    SvaraRadera