söndag 11 oktober 2015
Fatfyllardag på BOX
Så har 6 glada whiskyfantaster övervakat och medverkat i när både rökigt och orökigt destillat fyllts på ekfat av prima ungersk kvalité. Dagen började med biltur till Bjärtrå B&B där vi togs emot med varm hand. Med lite transportstöd tog vi oss 6 km till destilleriet där fika väntade. Någon avnjöt en fömiddagswhisky innan det blev dags för fatfyllning. Lite mer av den lokala drycken sedan tog rundvandringen vid och vi fick en rejäl genomkörare av Peter Söderlind i konsten att tillverka högklassig whisky. Efter en lunch som avspeglade dagens aktuella fatfyllningar (ungersk-, amerikansk-och svensk ek), återstod whiskyprovningen. Vi avsmakade tre sorter under ledning av stormästaren Roger Melander där vi bland annat fick en rejäl genomkörare i vikten av att tillsätta vatten i sin whisky. Tack Roger och Peter för en fantastisk dag på Box. Tack även till ägarna av Bjärtrå B&B som bidrog till att resten av vistelsen blev ett fint minne för livet. "För whiskyn i tiden" eller som vi brukar säga "nu är det bara 3-4 år kvar till tappning" Slaint'e !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar